mindation

 • Full Screen
 • Wide Screen
 • Narrow Screen
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

Klicka här för att se vad som händer i Los Vikingos värld av fantastiska äventyr

 • MEd em display till din Video VBOX har du full kontroll på både VBOXen och körningen
 • Få extern data från ditt fordon in in din analys och film. Se vilken växel eller varvtal du har runt banan.
 • Skapa roliga och lärorika filmer av din körning. Komplet med loggad data.
 • Mer funktioner och kapacitet. Den perfekta videologgern för den krävande föraren
 • Liten smidig laptimer och datalogger. Passar MC, bil, båt och en massa andra fordon
 • Med en Performancebox som datalogger och laptimer har du allt du behöver för att bli en snabbare och bättre förare
 • BT-Q1000eX, enkel smidig laptimer/logger
 • Videobox som passar perfekt för vatten, Båt, skoter, formel båt eller bara en öppen bil. Video VBOX Water är vad du behöver
 • GPS-puck för din mobiltelefon
 • Det enkla och smidiga sättet att logga, analysera och skapa filmer över din framfart på banan.

Har du senaste versionen av program och firmware. Kolla här!

Just det, vi är i Mexiko!!!

tisdagen den 19:e oktober 2010

Sov gott gjorde vi. Vaknade väl vid svensk tid runt 3 på natten men kunde somna om, Till slut var det bara att gå upp. Frukost var planen och sedan ut till Feria de Chiapas. Stället där all förberedelse sker. Åkte med våra medspelare o Volvo PV-klassen, PEter och HAns, i deras hyrda Dodge Charger från detta året. Är något visst med nya bilar.

Väl ute på området var planen att en snabb genomgång av bilen och sedan ut och testköra hela dagen.
Kristian hoppar in på sin sida och märker att stolen vi bett om inte satt på plats. Det var i stället en smal sak som var svår att få ner honom i.
Bara att försöka hitta en ny. Vi övertalade snabbt de andra svenskarna att de inte behövde sin stora stol utan de kunde ta vår smala. Sagt och gjort så flyttade vi över den. Dock passar det sig inte med en bredare stol i en PV. Hur vi än gjorde kunde vi inte få plats med den i fästena.
Alltså dags att tillverka nya fästen. Sagt och gjort. Vår svenska mek Erik tog tag i saken, medan vår mexicanska mek Saul skulle koppla in lamporna som inte var inkopplade. En liten sak tycker man kanske. Det tog Saul från morgon till sena kväll innan det var klart.
Lite kanske för att han åkte iväg för att köpa lampor, men efter 2 timmar kom tillbaka och sa att han inte hade några pengar. Då skickade vi en annan mex. Han var borta i 3 timmar innan han kom tillbaka. Denna gång med lampor. Det går snabt här. Tidigare hade han varit och tvättat en av följebilarna. Det tog 5 timmar!!

Men detta är Mexico. Bilen är antagligen klar nu när klockan närmar sig natt. Och med klar menar vi klar att besiktigas men kräver mer arbete för att vi skall bli glada. Alltså mer mek imorgon. Efter besiktningen då som skall ske runt 9. Många frågetecken inför den händelsen.

Då har vi ju inte riktigt berättat om den stora händelsen idag. När vi kom fram till området så stod det klart att vår bil inte var där. Som ni har sett på alla tidigare bilder, våra nytryckta t-tröjor och våra snygga vykort samt på bannern upptill på denna sidan så är bilen gul med lite rött i fronten. Inte nu längre. Någon dag i förra veckan bestämde sig någon att den skulle målas om. Lite sliten i lacken var den allt.
Vad tar man då och gör. Givetvis målar man i en annan färg! Nu är bilen helröd. Och då även delar som handtag och annat som sitter på bilen. Synd at ingen tänkte på att fråga oss om vilken färg det skulle vara.
Det finns många händelser under denna dag som var och en skulle ge uppslag till en liten komedi, typ ägna en halvtimme åt att leta efter en mutter som saknas och att det tydligen inte finns några i reserv, eller att det inte finns en gnutta bensin i bilarna då den behövts på andra ställen, eller att elmexen inte kunde slutföra sitt arbete för att det saknades ett flatstift, som visserligen hans kolleger hade en uppsjö av men man kan inte fråga. Det är Mexico!

Bresiktning och provkörning imorgon. Man kan bara undra vad som skall hända.
Må väl och tänk på att det inte är så dåligt hemma.

Lite bilder från dagen, och ikväll rullar många bilar in så imorgon har vi mer att visa.

 

 

IMG_0134 (Custom).JPG IMG_0135 (Custom).JPG IMG_0136 (Custom).JPG IMG_0137 (Custom).JPG IMG_0138 (Custom).JPG IMG_0139 (Custom).JPG IMG_0140 (Custom).JPG IMG_0141 (Custom).JPG IMG_0142 (Custom).JPG IMG_0143 (Custom).JPG IMG_0144 (Custom).JPG IMG_0147 (Custom).JPG IMG_0148 (Custom).JPG IMG_0151 (Custom).JPG IMG_0154 (Custom).JPG IMG_0155 (Custom).JPG IMG_0156 (Custom).JPG IMG_0158 (Custom).JPG IMG_0160 (Custom).JPG IMG_0161 (Custom).JPG

Du är här: La Carrera Panamericana 2010 Los Vikingos är tillbaka Just det, vi är i Mexiko!!!